niedziela, 29 maja 2011

Pikantna salatka z miesem wolowym

Składniki,
500g mięsa wołowego

3 łyżki oleju
5 łyżek śmietany
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
1 łyżeczka musztardy
pieprz i sol
3 ogórki konserwowe
150g papryka grillowana zółta i czerwona
1 cebula czerwona
2 pomidory (lub koktajlowe)
1 zielona sałata

Przygotowanie,

Mięso wołowe gotujemy do miękkości w  wywarze z jarzyn i przypraw.
W miedzy czasie przygotowujemy sos, z olej, śmietanę, sok cytrynowy, przecier pom. i musztardę, mieszamy razem doprawiamy pikantnie pieprzem i sola. Ogórki i paprykę (papryka bez skorki) kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do sosu. Cebule kroimy w paseczki i również dodajemy do sosu. Gotowe i ostudzone mięso kroimy w kosteczkę i mieszamy razem z sosem. Sałatą udekorować talerz, wyłożyć na nią sałatkę i udekorować pomidorami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz