czwartek, 2 czerwca 2011
Miodowa kostka
Składniki,
150ml oleju
50g miodu
150g cukru
450g maki pszennej
200g posiekanych orzechów włoskich
1 jajko
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
Wszystkie składniki ciasta wymieszać w robocie kuchennym aż będą dobrze połączone. wyłożyć na blachę 25 x 30 cm i lekko wciskając wygładzić powierzchnie. piec około 20 min w 190° Celsiusza.
Składniki na lukier,
100g cukru pudru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 łyżki wody
1 łyżka miodu
1 łyżka masła
wszystkie składniki rozpuścić w rondelu i gotować około 2 min. posmarować jeszcze ciepłe ciasto i odstawić przez noc.
pokroić w kosteczkę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz