200g herbatników
60g masła
łyżeczka kakao
Herbatniki pokruszyć, dodać stopione masło, kakao i wymieszać. Formę o wymiarach 30x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spod wyłożyć masę ciastkowa, wyrównać.
Składniki na masę serową,
500g serka homogenizowanegoHerbatniki pokruszyć, dodać stopione masło, kakao i wymieszać. Formę o wymiarach 30x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spod wyłożyć masę ciastkowa, wyrównać.
Składniki na masę serową,
200g serka philadelfia naturalny
łyżka masła
150g cukru
cukier waniliowy
4 jajka
pół szklanki śmietany
1 puszka gotowego kajmaku (u turka)
1 łyżka budyniu waniliowego
2 czekolady mleczne
1 łyżka masła
Serki zmiksować z masłem i cukrem na gładką masę, wbijać jajka, miksując (szybko i nie ubijać za mocno) po każdym dodaniu. Dolać śmietanę, budyń, oraz serek kajmak, dokładnie zmiksować. Na gotowy spod wyłożyć masę serową. Piec około 1 godziny w 175º Celsiusza. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Czekolady rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej. Polewę wylać na wierzch sernika.
Przed podaniem włożyć na 3 h do lodówki lub najlepiej na cal noc.
Serki zmiksować z masłem i cukrem na gładką masę, wbijać jajka, miksując (szybko i nie ubijać za mocno) po każdym dodaniu. Dolać śmietanę, budyń, oraz serek kajmak, dokładnie zmiksować. Na gotowy spod wyłożyć masę serową. Piec około 1 godziny w 175º Celsiusza. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Czekolady rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej. Polewę wylać na wierzch sernika.
Przed podaniem włożyć na 3 h do lodówki lub najlepiej na cal noc.
wyglada smacznie.
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacja, już wiem dlaczego Jola tak poleciała na ten sernik :D
OdpowiedzUsuń